Decorațiunile și aranjamentele sunt extrem de importante în ansamblul nunții. Acestea, pe lângă vestimentația mirilor, sunt cele care exprimă spiritul zilei. Aranjamentele florale, aranjamentele sălii, cele de intrare, diversele accesorii de nuntă, cum ar fi, lumânări, colivii, mărgeluțe, candelabre, servețele, place-card-uri, numere pentru mese, meniuri, mărturii, casuța pentru dar, etc. ... toate acestea au rolul de a vă exprima personalitatea și de a contribui la eleganța și stilul nunții. Felul acestora, paleta coloristică folosită și numărul lor rămân detalii pe care voi le veți stabili.

Este preferabil să discutați cu specialiștii în decorațiuni evenimente pentru că aceștia au un ochi bine format și, cel mai important, experiență. Sunt persoane bine pregătite care vă pot da sfaturi foarte folositoare. În ceea ce privește achiziționarea decorațiunilor și a aranjamentelor pentru nuntă, unele dintre acestea pot fi închiriate sau, dacă doriți obiecte fanteziste, originale, le puteți comanda special pentru voi.

Acordați-vă timp pentru alegerea decorațiunilor și a tematicii, însă începeti devreme. Nu faceți acest lucru pe ultima sută de metri deoarece graba nu este bună. Adoptând o tematică potrivită vouă, decorațiuni inedite, în acord cu nunta, puteți face din cununia și, implicit, nunta voastră cel mai frumos eveniment la care au participat invitații voștri și pe care cu siguranță toată lumea și-l va aminti cu placere.

  Alegerea Culorilor pentru Decorațiunile de Nuntă

Culorile pentru decorațiunile de nuntă sunt importante, și din acest motiv va trebui să le alegeți în cunoștință de cauză, asortându-se cu tematica nunții, și cu tot ceea ce inseamnă un eveniment cât se poate de reușit. Fie că alegeți culori citrice, vibrante, delicate, sau impunatoare, trebuie să vă gândiți și la efectele lor, asupra nunții și asupra sălii în care se va desfășura evenimentul.

Pentru a avea o sarcină mai ușoară în ceea ce privește alegerea acestor decorațiuni de nuntă, atunci te poți gândi și la anotimpul în care se desfășoară fericitul eveniment. Astfel în anotimpul cald puteți alege culori tari și spumoase precum albastru, roșu, vișiniu, verde sau portocaliu, deoarece acestea se pot îmbina perfect cu tema pe care ați ales-o pentru nuntă. Dacă nunta dumneavoastră se va desfașura pe timp de primavară atunci puteți alege culori diafane, roz, lila sau ivoire. În cazul în care vă căsătoriți toamna, puteți alege nuanțele specifice reprezentate de culoarea maro sau somon, iar în anotimpul rece este indicat să alegeți combinații de culori intre albastru, mov, sau burgundy.

Dacă ceremonia se va desfășura pe timp de zi, va trebui să vă gândiți la culori în nuanțe mai deschise, deoarece acestea sunt odihnitoare, iar pe timp de noapte mai potrivite sunt culorile mai intense. Vă puteți gândi totodată să alegeți o singură culoare pentru nunta dvs., însă de intensități diferite, de exemplu mov și lila, și în acest sens puteți să vă integrați perfect într-o tematică de nuntă. Alegerea culorii potrivite este definitorie în cazul în care doriți să aveți parte de decorațiuni de nuntă reușite, pentru un eveniment reușit.

  Bugetul Alocat Decorațiunilor pentru Nuntă

Unul dintre cele mai importante momente din viață, nunta, este umbrit, de cele mai multe ori, de problema banilor. Bugetul ne împiedică să sperăm la îndeplinirea unui vis frumos și ne stresează pe tot parcursul organizării nunții.

Întrebarea cheie la care toți mirii ar trebui să raspundă inainte de a lua orice decizie legată de nuntă, este „De Ce Facem Nunta ?”. Oamenii se căsatoresc din diverse motive: în primul rând din dragoste, apoi pentru a respecta tradiția, pentru bani, să intre cuplul „în rând cu lumea”, sau sunt prea „bătrâni” și e cazul, să mai facă o petrecere cu prietenii ... acestea sunt doar câteva dintre motive. Ne căsatorim din atât de multe motive încât abordarea și inclusiv distribuirea bugetului trebuie să fie pe masura acestora.

În afara puținelor cazuri în care nunta se face strict din interese materiale, aranjamentele florale și elementele de decor sunt foarte importante, vor crea o stare specială atât pentru invitați cât și pentru miri și vor face ca amintirea nunții să rămână vie. Poate vi se pare o alegere costisitoare ? Nu neapărat ! Odată stabilită tematica sau paleta cromatică a unei nunți, pot fi identificate cu ușurință elementele de decor necesare personalizării nunții. În foarte multe cazuri veți vedea că aceste elemente pot fi înlocuite cu variante ieftine și creative care să vă permită să vă încadrați în buget.

Ca idee generală, dacă sunteți o pereche de miri care iși doresc o nuntă unică, personalizată și memorabilă ar fi recomandat să acordați aprox. 10% din bugetul total, decorațiunilor și aranjamentelor pentru nuntă. Înainte de a vă ocupa de bugetul pentru decorațiuni, vă recomandăm sa aveți definitivat un număr aproximativ de invitați care vor participa la petrecere și un număr maxim de mese de care veți avea nevoie.

Concluzionând, dragostea și amintirile frumoase pe care mirii vor să le aibă după nuntă dictează ce și cum trebuie făcut în domeniul decorațiunilor. Aranjamentele florale, decorul pentru cununiile civilă și religioasă, decorul pentru locația petrecerii, micile accesorii decorative și materialele textile sunt cele care exprimă personalitatea mirilor și care vor deveni amintirile frumoase de mai târziu.